Messaging Rules Kind Of Broken

  1. 6 months ago

    Hi Chris,

    There is something wrong with message rules. I had 6 rules and they all worked at one point before the update. Two rules for each email, one going to an inbox folder and the other going to a sent folder. Since I was having problems, I wiped all of the rules out and I recreated them. Two of the emai l accounts work and the other doesn't after I recreated them all. I then deleted the third set of rules and recreated them and it still doesn't work. I don't know what the problem is. I just wanted to say I have been spending a lot of time trying to get email to work in the Doogie but I am spent. I run a business but I have been spending too much time futzing around with this. I am at the point of frustration. I just have many items that have piled up because of the email problems I have been experiencing.

  2. Chris

    27 Jan 2019 Developer, Moderator, Beta Tester
    Edited 6 months ago by Chris

    I'm sorry to learn you're having some problems with the Message Rules .

    I'm not aware of any problems with the Rules operation. Checking with my own doogiePIM system, of which I have approx 50 rules, they appear to run fine. My wife has the Rules setup too and everything is okay. I suspect there's a setup rule logic that is amiss.

    One important thing to remember when setting up rules; When the system finds the first matching rule, starting from the top, the rules stop checking and executes the actions you've defined for that first matching rule. then it goes to the next message and starts again from the first rule.

    Check your rules again and think of the Rule's order as being a priority order. The most being the first rule.

    You didn't indicate what exactly is going wrong with your rules so I'm not sure what else I can suggest, other than to try testing by using the command to "Messages/Run Rules on folder", which helps to try out rules without having to Check Messages.

    I hope this helps and I look forward to reading the results. Of course, only when you have time from your busy schedule.

  3. I will try to explain. I have a business email and two individual emails. I use the two individual emails as one for personal and one for purchasing software and other email. I setup my first rule for my business email. If I get an email addressed to the business then it goes in an inbox. When I send something out from that email, it gets put in the sent folder. I do the exact same thing for the other two email. My main personal email is second and my other email is last. The emails are going into the inbox and sent folder on the business and the primary personal but not going into the secondary personal email. I will look into it further from your suggestion. But I have to say this, before version 2.1.1.6 they were working and then something changed when it updated because when I checked them, none of them were working when I received and sent mail. I am not sure what happened but I will do a rules check like you outlined and report back.

 

or Sign Up to reply!